Üdvözöljük a Teleki Blanka Kollégium weboldalán


Bemutatkozás


A Teleki Blanka Kollégium a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar kollégiuma. 1963-ban kezdte meg működését.
Az épület a város szívében található, karnyújtásnyira a főiskola főépületétől, a József Attila Tanulmányi és Információs központtól (Egyetemi Könyvtár) és az egyetemi szórakozóhelyektől. Az intézmény elhelyezkedése előnyös, mivel a tömegközlekedési eszközök, élelmiszer üzletek, éttermek, fénymásolók néhány perces sétával elérhetőek. A vasútállomásról az 1 és 2-es villamossal, a Mars térről (autóbusz állomás) az 1-es és 2-es villamossal és 74-es, valamint a 20-as autóbuszokkal, valamint a 8-as és 10-es trolibusszal lehet megközelíteni.

A kollégium felépítése

A kollégiumunk ötemeletes és 400 fő befogadására képes. A szobák két négy ágyas mosdóval rendelkező hálóhelyiségből és hűtővel, íróasztalokkal felszerelt közös tanulótérből állnak. A szociális helyiségek, WC-k, tusolók valamint a mikrohullámú sütőkkel és tűzhelyekkel felszerelt konyhák, a folyosókon találhatóak. A lakószobákon kívül minden szinten vendégszobák állnak rendelkezésre a levelezős, valamint az idelátogató vendéghallgatók, oktatók és kiránduló csoportok számára.
Az épületben lift üzemel, továbbá három akadálymentesített szoba várja a mozgáskorlátozott hallgatókat. A nemdohányzók védelméről szóló törvény értelmében a kollégium épületének egész területén, valamint a főbejárattól számított 5 méteres távolságon belül eső területen TILOS dohányozni.

Közösségi programokhoz több helyiség is biztosított az intézményben, két nagy társalgó és egy esti filmnézésre alkalmas szoba. Sportolási lehetőségek is adottak, megtalálható ping-pong asztal, csocsó, konditerem az épületben illetve foci- és kosárlabda pálya a kollégium udvarán.
Ezeken felül, biztosítunk még bérletet a Szegedi Nemzeti Színház előadásaira és bérletet az Anna Fürdő éjszakai használatára.

A hallgatók biztonsága érdekében 24 órás portaszolgálat és beléptető rendszer működik. A kollégium a hallgatók számára vezeték nélküli internet hozzáférést biztosít, továbbá lehetőség van vezetékes internet használatára, térítési díj ellenében. További információkat a Teleki Kollégium hálózatáról az Internet menüpont alatt található.
A tanév során számos sport és kulturális rendezvény várja az itt lakókat, melyeket a Kollégiumi Bizottság rendez. A bizottság tagjait a hallgatók választják meg. Évente hagyományosan megrendezésre kerülő rendezvényeink a Gólyanap, Teleki Karácsony, Teleki Nap, Ballagás, Sportnap és a főbb események mellett folyamatosan fejlesztjük programjainkat a hallgatók igényei szerint.